Beskrivning

Ahnda är designad av Stephen Burks för Dedon. Kollektionen har en unik ikonisk stil med en ergonomisk komfort blandat med en lyxig uppmärksamhet till detaljer. Designern fördjupade sig i Filippinernas vävkultur för att utveckla kollektionens öppna och lätta intryck. Det hela resulterar i en utemöbel med klassisk loungestil. 

  • Loungemöbel i ikonisk stil
  • Kommer som soffa, fåtölj, fåtölj med hög rygg och soffbord
  • Designad av Stephen Burks

Här visar vi Ahnda lounge chair / loungestol i färgen white quartz.

Varumärke

Från fotbollsplanen till världens främsta utemöbelvarumärke: DEDON
Man kan säga att historien om Dedon börjar i en sjukhussäng i München 1990. Det är här, Bobby Dekeyser, den lovande unga målvakten i Bayern München återhämtar sig efter ett förödande slag i ansiktet och beslutar sig för att lämna professionell idrott och istället fullfölja sin sanna dröm: "Jag visste bara att jag ville bli företagare, jag startade Dedon direkt på sjukhuset ". Men vägen till idag var långt ifrån klar från Bobbys sjukhussäng. "Vi hade ingen aning om vad vi skulle sälja", erkänner han. "Tanken var bara att arbeta tillsammans med familj och vänner i en trevlig miljö och skapa vackra saker tillsammans".

 

Ett unikt DEDON fiber
Handmålade utemiljöer, raffia giraffer från Madagaskar och ett genialt syntetfiber - de första dagarna av Dedon var en period av utforskning - för att utrycka det milt. Endast fibern, som Bobby hade utvecklat med sin farbror Seppi, en expert på plastextrudering, höll något verkligt löfte. Smidig, snygg och väderbeständigt, det var perfekt för utemöbler, tänkte Bobby. Men hur kan man övertyga världen om detta?

Produktion på ön Cebu, Filippinerna
År 1991 kom svaret. På en mässa i Köln, upptäckte Bobby de perfekt vävda rottingmöblerna av en filippinsk entreprenör från ön Cebu, Filippinerna. Sex dagar senare, med Dedon-fiber slängt över axeln, satt Bobby på ett plan till Cebu för att träffa sin nya vän. Strax efter, flyttade han och hela hans familj till Cebu. När de slutligen återvände hem, hela sex månader senare, var Dedon ett utemöbelföretag.

 

Iögonfallande utemöbler från världsberömda designers
I DEDONs sortiment finns många unika och innovativa utemöbler för lounge och uteplats. Dedon är ständigt i framkant och har redan från starten varit kända för deras iögonfallande möbler. I kollektionerna ingår loungemöbler, stolar, fåtöljer, matbord, sidobord, matgrupper och soffgrupper i unika former. Formgivningen får ofta stor uppmärksamhet runt om i världen tack vare duktiga och världsberömda designers - Philippe Starck och Jean-Marie Massaud är två som bör nämnas. 

Nu, tjugo år senare, driver Bobby världens främsta utemöbelvarumärke. Dedon arbetar ständigt efter att höja standarden för kvalité och design i utemöbler, fortfarande med målsättningen att arbeta i en trevlig och skapa en levande utemiljö. 

Upptäck Dedons äventyrliga värld!

Egenskaper

Färg Vit
Leverantörens Artikelnummer DE00070005106
Produkttyp Fåtölj
Material Acrylic
Bredd 93
Höjd 65