Etanolkaminer

Läs mer

Etanolkaminer - lyxa till din uteplats

Etanolkaminer för utomhusbruk använder alkoholbaserat miljövänligt flytande etanolbränsle. De är lukt- och rökfria och finns i många olika former och storlekar. Om du letar efter en miljövänlig eldstad utomhus med modern unik design är etanoleldstäder det bästa sättet att hitta den. 

Etanoleldstäder för utomhusbruk har flera installationsalternativ. Det är den perfekta tillskottet till din uteplats.

En modern inredningsdesign

Med en etanolkamin kan du skapa en härlig atmosfär och passar lika bra vare sig det är inomhus eller utomhus. Det flesta av våra etanolkaminer är designade av kända designers. Det gör att eldstaden inte bara blir en mysig värmekälla, utan det blir även en modern inredningdetalj till din uteplats. 

Fördelar med en etanolklamin

Det finns många anledningar till att den här typen av eldstad är ett populärt alternativ. I takt med att intresset för etanoleldstäder ökar, ökar också antalet eldstadsprodukter på konsumentmarknaden. Här är några fördelar med en etanolkamin:

 • Låg lukt
 • Ren förbränning
 • Intensiv flamma
 • Miljövänligt bränsle
 • Bärbara alternativ
 • Minimalt underhåll
 • Ingen rök, ingen sot, ingen aska
 • Ingen gas, inget bränsle, ingen elektricitet
 • Snabb och enkel installation

Hur fungerar en etanolkamin

Bioetanolkaminer är inte så komplicerade som du tror, de är ganska enkla. De kräver inga elanslutningar eller hårda gasledningar, och de använder etanol som bränslekälla.

En etanolkamin har vanligtvis två delar; en ram och en brännare. Ramen är vanligen konstruerad av rostfritt stål och härdat glas; den håller i huvudsak brännaren på plats och bestämmer till stor del eldstadens design och estetik. Etanolbrännaren är ett kärl av rostfritt stål som rymmer eldstadens bränsle.

 1. Det är bara att hälla etanol i den rostfria brännaren.
 2. Tänd etanolbränslet i eldstaden med lämplig tändanordning. 

Etanolen förbränns i den rostfria stålbrännaren och genererar värme, små mängder ånga och koldioxid. Dessa eldstäder är rena eldstäder; de producerar inte heller skadliga gifter. Etanolelden dansar vackert inuti väggarna i den härdade glasramen samtidigt som den är säkert innesluten i brännaren.

Varför ska man använda en etanolkamin?

Du har redan en uppfattning om de viktigaste fördelarna med en etanolkamin. Låt oss ta en djupare titt på dessa funktioner för att hjälpa dig att förstå fördelarna med dessa fantastiska produkter.

1. Snabb och enkel installation

Behöver etanoleldstäder en rökkanal? och Behöver bioetanoleldstäder elektricitet?

När det gäller installationen av en etanolkamin är den okomplicerad.

Du kommer inte att behöva några konstruktioner eller renoveringar. Fristående etanoleldstäder kräver ingen skorsten eller rökkanal, inga gasledningar eller elkablar, vilket gör dem mycket snabba att installera. Du behöver bara packa upp dina helt nya eldstäder, sätta dem på plats och njuta.

En fristående etanolkamin ger dig lyxen av design, enkelhet och flexibilitet. De är det bästa valet av en eldstad för hemmet för inomhus- och utomhusbruk. Den enkla installationen av eldstaden ger dig mångsidigheten att snabbt flytta den som en möbel. 

En etanolkamin är inte bara ett stressfritt tillägg till ditt hem, utan du får också ett designobjekt som är mycket flexibelt och kan passa alla dina livsstilsbehov.

2. Vacker design

Att hålla dig varm är bara en av funktionerna i din fristående etanolkamin. Den kan också förvandla hela din utegrupp. Bioetanoleldstäder är helt enkelt vackra, de förhöjer ditt område och ökar till och med värdet på din fastighet.

Din fristående eldstad kan ha olika ytbehandlingar - genomskinligt glas, glänsande stål eller matt svart är några exempel. Dessutom kan du välja mellan olika element och designspecifikationer som ökar eldstadens attraktionskraft ytterligare.

3. Passar lika bra i lägenhet som i villan tack vare storleken 

En etanolkamin är perfekt för alla tillfällen. Det finns också många modeller som är tillräckligt små och lätta för att vara portabla etanolkaminer.

Föremålet är mångsidigt och passar både i vardagsrummet och på bakgården, idealiskt för estetik eller värme och perfekt under både dag och natt. Denna produkt är byggd för att passa dina behov och ge dig den frihet och flexibilitet som motsvarar dina livsstilspreferenser.

Välj rätt etanolkamin

När det är dags att börja utforska den perfekta etanolkaminen bör du ha några olika faktorer i åtanke. Från stil till pris finns det många saker att tänka på för att köpa rätt typ av etanolkamin. Här är några faktorer att tänka på när du handlar efter en etanolkamin:

Typ

När du börjar handla en ny bioetanolkamin bör du fundera på vilken typ av eldstruktur du vill ha i ditt hem eller på ditt kontor. Vill du ha en fast struktur, till exempel en väggeldstad? Eller vill du ha en etanolkamin som kan flyttas inomhus och utomhus på ett infall, dvs. en portabel etanolkamin?

Om du zonar in dig på en viss typ av ventless eldstad när du börjar shoppingprocessen, kommer den sannolikt att gå smidigare överlag. Men om du går in i shoppingföretaget utan att ha någon aning om vilken typ av etanolkamin som väcker ditt intresse, så är det inget att oroa sig för! Du kommer garanterat att fatta ett konkret beslut efter lite forskning från din sida.

Storlek

Storleken på etanolkaminen har också betydelse. Om du till exempel vill ha en väggeldstad eller en infälld eldstad måste du se till att den passar i öppningen i din vägg eller konstruktion. Om du inte väljer rätt storlek på eldstaden kanske den inte passar eller ser för liten ut för det avsedda utrymmet.

En etanolkamin finns i alla olika storlekar. Se till att du kontrollerar storleksmåtten för att se om den eldstad du överväger passar bäst för ditt utrymme. Och titta på produktmåtten, inte produktkartongmåtten, för att få en korrekt storlek.

Stil - Rostfritt stål 

Det finns så många produkter för ventless eldstäder tillgängliga. Det betyder att du har många stilar att välja mellan när det gäller en etanolkamin. Du kan välja mellan moderna stilar och mer klassiska alternativ. De här eldfunktionerna finns även i rostfritt stål och andra material. Oavsett vilken stil du letar efter i en etanolkamin kan du hitta den när du ger dig ut på din shoppingrunda för eldstäder.

Funktioner

Etanolkaminer och bioetanolkaminer kan också innehålla vissa funktioner. Vissa eldstäder kommer med vindskyddsglas som är fastsatt medan andra har dekorativa stenar. Du kan också hitta en etanolkamin som innehåller ett tillbehörspaket med allt du behöver för att få igång din eldstad och hålla elden igång.

Pris

Om du handlar efter en etanolkamin och vill hålla dig inom en viss budget kan du göra det. Priserna på en etanolkamin varierar. Du kanske upptäcker att mindre portabla eldstäder är billigare än stora väggeldstäder. Eller så kan vissa märken vara dyrare än andra. Ha alla dessa prisfaktorer i åtanke när du köper en ny eldstad.

Säkert och miljövänligt hos Hulténs

När du köper en eldstad hos Hulténs kan du vara säker på att du får en säker och miljövänlig produkt. Alla våra etanolkaminer är certifierade och använder den mest avancerade tekniken. Vare sig du vill ha en eldstad för inomhus eller utomhusbruk så finns här ett stort sortiment för att du ska hitta rätt. Vi säljer höga, låga, runda, rektangulära etanolkaminer. 

Köp din etanolkamin hos oss

Har du några frågor eller funderingar om våra etanolkaminer eller våra andra varor? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Du når oss via telefon på 046 25 02 52 eller via e-post på support@hultens.se. Vi har över 40 års erfarenhet i branschen så våra experter kan utan tvekan hjälpa dig. Din beställning kommer att skickas i en snabb leverans till din adress.. Om du befinner dig i närheten av Staffanstorp är du varmt välkommen in till vår butik!