Frihängande parasoll

Ett frihängande parasoll behöver inte stå precis där du vill ha skuggan utan ställs istället t.ex. bakom soffan på uteplatsen och har en kraftig arm som låter parasollet hänga över din möbelgrupp

Läs mer

Frihängande parasoll i olika storlekar

Under sommarens varmaste dagar är ett parasoll ett måste på alla uteplatser. Gassande sol i all ära, men ibland behöver man lite skugga för att kunna njuta av vädret utan att bli solbränd. Ett parasoll tar däremot upp en relativt stor yta där de ställs och kan därför vara opraktiska att ha vid en matplats, på altanen eller över din möbelgrupp på uteplatsen. Det är i dessa fall som ett frihängande parasoll är den perfekta lösningen.

Ett frihängande parasoll behöver inte stå precis där du vill ha skuggan utan ställs istället t.ex. bakom soffan på uteplatsen och har en kraftig arm som låter parasollet hänga över din möbelgrupp. Denna smidiga lösning är både perfekt för att få skugga där det kan vara svårt med ett traditionellt parasoll och om du har en mindre uteplats och behöver vara smart med hur du inreder. Hängparasoll passar lika bra på uteplats, veranda, balkong eller trädgård.

 

Hängparasoll från kända varumärken

Hos Hulténs hittar du allt för uteplatsen, inklusive hängparasoll i riktigt hög kvalitet. Vi har produkter från ledande varumärken som garanterar att du kan hitta ett frihängande parasoll för just din uteplats som kommer att hålla i många, många år framöver. I vårt sortiment har vi hängparasoll från:

Köper du ett frihängande parasoll från Hulténs kommer du att få en produkt som du kommer att vara riktigt nöjd med, men framförallt så köper du garantin av att inte behöva oroa dig över kvaliteten över ditt hängparasoll. Våra produkter kommer från varumärken som är kända för att tillverka möbler till uteplatsen som håller enormt hög standard.

 

Vilken storlek ska man välja?

Frihängande parasoll är, precis som vanliga parasoll, till för att ge dig skugga under soliga dagar. Därför är det viktigt själva parasollet är stort nog att täcka den area som du vill skugga och du behöver välja ett hängparasoll som är stort nog för just din uteplats. Majoriteten av våra frihängande parasoll är 300x300 cm, vilket täcker en area av nio kvadratmeter. 

Det här är ett standardmått som är tillräckligt stort för de flesta men vi har även större alternativ på 350x350 cm samt 300x400 cm, för dig som behöver det. Vilken storlek som passar din uteplats beror på hur stor yta du vill täcka från solen. Kom ihåg att de flesta hängparasoll går att rotera och vinkla så att du kan “flytta skuggan” efter solen eller använda parasollet som vindskydd.

 

Förankra ditt frihängande parasoll

När du har köpt ditt frihängande parasoll behöver du förankra foten så att parasollet står stadigt. Du får med instruktioner om hur du gör detta så att du kan använda ditt hängparasoll säkert, även när det är blåsigt ute. Du kan behöva köpa till tyngder som installeras i foten för att förankra parasollet.

 

Skötselråd för ditt hängparasoll

För att se till att ditt parasoll håller riktigt länge behöver du ta hand om det. Trots att våra produkter är tillverkade i hög kvalitet och kommer från varumärken som tillverkar hållbara produkter så är det viktigt att ta hand om ditt hängparasoll. När parasollet inte används är det alltid smart att fälla ihop det, både för att skydda materialet från slitage och för att undvika olyckor om det skulle vara extra blåsigt när du inte är hemma.

 


Det är även smart att köpa ett skydd till parasoll så att du kan täcka över det under vinterhalvåret eller när du inte ska använda parasollet på ett tag. Du hittar prisvärda och praktiska parasollskydd bland våra möbelskydd här. Parasollskyddet skyddar mot regn, smuts, snö och andra skadliga väderförhållanden. Kom ihåg att välja ett parasollskydd i rätt storlek och som är tillverkat för just frihängande parasoll.