Utekök med många möjligheter

Utekök har blivit trendigt och omskrivet på senare år och det är inte så svårt att förstå. Det är ett härligt sätt att ta tillvara på sommaren och samla alla nära och kära på sommarhalvåret, och vad är inte bättre än att laga maten utomhus då? Med hjälp av ett utekök har du chansen att göra det. Grillen har länge varit en samlingspunkt och ett populärt redskap i svenska hem, då laga mat utomhus är något som ligger många varmt om hjärtat. Ett praktiskt utekök med en bra arbetsyta kan vara en mycket bra komplement till din grillhörna. Du kan till exempel ställa en uteköksmodul med vask och kran bredvid så att du kan förbereda mat som behöves sköljas. Det kan även vara smidigt att ställa en plan arbetsbänk för att få mer arbetsyta om du inte redan har det på din grill. Uteköket fungerar alltså perfekt i kombination med grill och är ett mycket flexibelt koncept för många uteplatser. Här har vi samlat ett smakfullt sortiment av utekök med olika delar och material så att du själv kan skapa det uteköket som passar din uteplats bäst.

Kombinera med grill

I vårt utbud kan du hitta flera olika material och utföranden på färdiga utekök. Här finns utekök i teak, aluminium, furu samt byggbara utekök som gör att du kan skapa ett yteffektivt utekök till din uteplats eller balkong. Det finns även utekök med installerad vask och kran i material av hög kvalité. De flesta av våra utekök går att koppla ihop med trädgårdsslangen så att du på ett enkelt sätt kan dra vatten till uteköket. På så sätt har du ett perfekt ställe att skölja och förbereda råvaror under matlagning utomhus. Bra utekök inspiration är även att bygga utekök som ett hörnkök, antingen om du har en perfekt plats i ett hörn på uteplatsen eller om du vill rama in matgruppen eller soffgruppen på ett snyggt sätt. Att bygga ett hörnkök utomhus är fullt möjligt med till exempel Bellac utekök från Brafab. Bellac finns i tre delar, en hörndel, en arbetsbänk och en arbetsbänk med vask och kran. På så sätt kan du bygga ett snyggt hörnkök i tre olika färger, svart, grå och vit. Bellac utekök går även utmärkt att kombinera med många olika soffgrupper från Brafab. Eller du kanske har en känsla för detaljer men vill ha allt i ett kök, då kan Hälsing utekök i rostfritt vara perfekt för dig med sina material i toppklass och en grill som presterar otroligt bra. Är du ute efter att kombinera ditt utekök med en grill så rekommenderar vi att kika i kategorin Grillar

Upptäck vårt utbud av utekök och hitta din favorit idag!

Skydda ditt utekök

Att skydda ditt utekök är såklart lika viktigt som att skydda vilken utemöbel som helst. Sköter du underhållet med regelbunden rengöring och skyddar köket när det regnar eller när du inte använder det så förlänger du garanterat livslängden på möbeln. Vi erbjuder ett stort sortiment av Möbelskydd i olika storlekar så att du på ett enkelt sätt kan skydda ditt utekök under ett överdrag när du inte använder det. Utöver möbelskydd till utekök så erbjuder vi även ett stort sortiment av överdrag till alla utemöbler. Här finns vattentäta alternativ från Aerocover men även slitstarka och hållbara Brafab möbelskydd. Upptäck sortimentet idag!