Sittdynor

Sittdynor till utemöbler

Att köpa en nya sittdynor till utemöbler kan ofta ge möbeln ett rejält uppsving. Teakmöbler och konstrottingmöbler har ofta en lång hållbarhet, vilket gör att du kanske behöver byta dynorna några gånger under möblernas livslängd. Vi erbjuder ett stort sortiment av sittdynor till bl.a. teak utemöbler och konstrottingmöbler. Dynorna är tillverkade av material som säkerställer lång hållbarhet och vi samarbetar endast med leverantörer som håller en hög kvalitet. 

I vårt sortiment finner du dynor från bland annat: 

  • Fritab
  • Brafab
  • Hillerstorp 
  • Cane-Line
  • Dyna Fri Form
  • Grythyttan

 

Och ett stort urval av olika färger, former och praktiska, hållbara material. Hitta dina fina sittdynor här på Hulténs.

 

Förvara dynor i en dynlåda

Det kan ofta vara svårt att hitta plats till dina dynor när du inte änvänder de. Därför har vi tagit från ett stort sortiment av dynlådor som gör att du enkelt ska kunna förvara dina utedynor när du inte använder de. Våra dynboxar finns i olika storlekar och material. Du finner dynbox och dynlåda i teak, metall, konstrotting, plast och aluminium hos Hulténs.

 

Hur hittar man den perfekta sittdynan?

Sittdynor är ett viktigt men ofta underskattat tillbehör för både inomhus- och utomhusmöbler. De kan sitta på stålmöbler eller trämöbler och hålla dem säkra från skador. De lägger till extra vaddering för att maximera komforten, och de ser helt enkelt fantastiska ut - förbättra inredningen i trädgården eller uteplatsen. 

Storleken och möblerna för dina dynor påverkar vilken typ av sittdyna du bör köpa. Tänk också på om stolarna används dagligen eller bara då och då. Att utforska alternativ utifrån en kombination av dessa faktorer kommer att göra livet enklare när du börjar shoppa efter nya sittdynor.

 

Stolsdyna till olika tillfällen

Sittdynor är ett utmärkt sätt att piffa upp vanliga utemöbler för fester och sammankomster. Det är därför en bra idé att ha en samling sittdynor för specifika tillfällen. 

Vita dynor kan fungera bra för trädgårdsfester. Färgglada, neonfärger skulle vara perfekta för barnfester, medan mjukare pastellfärger kommer att ge en känsla av stil till sittplatser för middagsfester. 

 

Inomhus eller utomhus sittdynor

När du väljer sittdynor online ska du välja rätt typ för din möbelgrupp. Viktigast av allt, köp inte inomhus sittdynor när du behöver något för användning i trädgården eller balkonger. Specialiserade utomhus sittdynor kan ytligt likna inomhusprodukter, men det är tillverkade av väderbeständiga material. 

Du kan ställ in våra sökfilter här för att matcha dina behov. I trädgården kan du exempelvis välja slitstarka sittdynor av polyester eller dralon.

 

Sittdynor till alla behov

En annan sak att tänka på när du köper sittdynor är att de varierar med avseende på tjocklek och material. Vissa är lite djupa sittplatser. Det betyder att de passar till större stolar där det behövs lite extra vaddering. 

Denna typ av sittdyna används vanligtvis för uteservering och fåtöljer. Smalare dynor fungerar bra för matplatser. Men om du och dina gäster behöver extra stöd kan du välja vattenavvisande dynor för både inomhus- och utomhusbruk.

 

Vändbara sittdynor

Några stolsdynor klassificeras också som 'reversibla'. Detta betyder helt enkelt att du kan vända dem inifrån och ut och de kommer fortfarande att se bra ut. Det är en praktisk funktion av ett par anledningar. För det första, om en sida blir fläckig eller bleknad kan du vända den bara omedelbart. 

I många fall finns vändbara dynor också i två olika färger. Detta ger lite extra flexibilitet för heminredare. Vändbara mönster kan ha en något högre prislapp, men den extra känslan av flexibilitet är värt det.

 

Hitta det perfekta materialet för dig

Som du kan se när du bläddrar i vårt urval av sittdynor finns de i många material. Om mjukheten är viktigast passar bomullsöverdraget bra. Bomull är dock svårare att rengöra än polyester eller syntetiska ämnen som dralon, som fungerar bra utomhus. 

Olefin har också förmågan att vara utomhus och lämnar inget oskyddat. Med detta sagt är bomull ofta att föredra för inomhusbruk eftersom den skrynklas mindre lätt än konstgjorda tyger. Det är inte avgörande för utomhusbruk, men om du vill imponera på gästerna är bomull ett elegant val.

 

Hur hittar man den bästa storleken?

Den här bör vara uppenbart, men det måste fortfarande sägas. När du väljer sittdynor ska du se till att du väljer en som är tillräckligt stor för att täcka stolen eller soffan och inte lämnar luckor där fukt kan samlas i. Samtidigt behöver storleken av sittdynorna i allmänhet att vara något mindre än stolen så de passar bra. 

Att hitta rätt storlek är inte svårt. Ta bara några möbelmått med ett måttband och jämför dem med måtten som finns i våra produktbeskrivningar online.

 

Köp dina sittdynor på Hulténs idag

Nu är det dags att bli riktigt kreativ. Sittdynorna bör harmonisera med kuddar, mattor och estetiken och stilen i inredningen. Hitta rätt estetisk balans genom att bläddra i vår urval av sittdynor, kuddar och solstolar.

När du beställer föremål till ditt vardagsrum eller uteplatsen kan du tänka på den stora bilden. Välj ett tema eller färgtema som du föredrar, bläddra i vårt urval för produkter som fungerar i den här stilen.

Scrolla upp nu och se det fina urvalet av sittdynor.

Sittdynor