GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER

Läs mer

Tidlösa stålmöbler från Grythyttan

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag som gått från att tillverka hästskor i slutet av 1800-talet till att skapa vackra, hållbara stålmöbler på 1930-talet. Nuvarande VD:n Karl Lindqvists farfar Artur bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930 och påbörjade sedan sin egen serie av trädgårdsmöbler.

Denna långa tradition med möbeltillverkning av stål i Grythyttan har lett till skapandet av många klassiska möbler som exempelvis:

  • A2-stolen
  • A3 -stolen
  • Stol 1
  • Stol High Tech
  • Grythyttans Bryggeristol

Alla möbler har sitt härliga gung samt en stilren, enklel design.

Vackra Grythyttans stålmöbler för uteplatsen

På Grythyttans Stålmöbler har man tillverkat allt från skolbänkar till campingbord men den största fokusen har alltid varit på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Dessa möbler är lika snygga på en modern uteplats idag som de var för 50 år sedan. Företagets historia är nära sammankopplat med svensk möbelhistoria och idag hedrar man kulturarvet genom att fortsätta tillverkningen av högkvalitativa utemöbler som folket i Bergslagen kan vara stolta över.

Den klassiska designen med rena linjer, naturliga material och hållbar konstruktion gör att Grythyttans trädgårdsmöbler har en tidlös design som aldrig går ur mode. Möblerna är tillverkade för att hålla i många år och är minst lika praktiska att ha på balkongen som i trädgården. Om du vill kombinera den klassiska designen med en modern touch kan du köpa till en av de snygga dynorna som passar Grythyttans möbler. Dynorna finns i flera vackra färger och är tillverkade av slitstark dralon.

Grythyttans utbud av stålmöbler

I vårt utbud av stålmöbler från Grythyttan kan du hitta allt från enkla stolar till praktiska avlastningsbord. Stålmöblerna går enkelt att matcha med andra möbler ur samma serie och färg. Den höga kvaliteten är något som genomsyrar alla produkter från Grythyttan och oavsett om du väljer att köpa en soffa, ett par dynor eller en hel matgrupp kommer du att kunna njuta av dina fina trädgårdsmöbler i många år framöver.

Äldre Grythyttan trädgårdsmöbler går även att reparera vid behov tack vare de praktiska träsatserna som låter dig byta ut trädelarna av möblerna själv. De här utemöblerna är byggda för att hålla riktigt länge men trä är ett material som inte håller lika länge som stål och med en träsats kan du enkelt byta ut träet istället för att köpa helt nya möbler.

Grythyttan stolar

Grythyttans stolar finns i fem olika modeller. Den klassiska A2 stolen är den möbeln som allra mest förknippas med företaget och är än idag en stol som står på många svenska uteplatser. Stolen har ett härligt “gung” som kan vara riktigt avslappnande en härlig sommardag. A3 är en nyare version av A2 med samma gung och hållbara design, med lite högre ryggstöd.

Stol 1 är designad med A2 som grund men saknar armstöd och passar bättre som matstol. Om du föredrar en stol helt i stål utan det naturliga trä-materialet passar nog Stol High Tech dig bäst. Även denna stol samma samma “gung”-design som de klassiska modellerna. Grythyttans Bryggeristol är en fällstol som är perfekt för dig som vill kunna förvara stolen på liten yta när den inte används.

Grythyttan Soffor

Sofforna från Grythyttan finns i tre modeller: Bryggerisoffan som har en fällbar design. Soffa 5 är stilren och simpel och påminner om en parkbänk. Soffa nr 6 med armstöd och en design som går perfekt att matcha med A3 stolen.

Grythyttan Bord

Borden från Grythyttan finns i väldigt många modeller från små sidobord till stora matbord för 6 personer. I vårt sortiment hittar du både de klassiska borden med stål/trä kombination samt de modernare varianterna med stålben och laminatskiva.

Grythyttan Caféset

Vill du ha en matplats som både är bekväm att äta vid och har en tidlös design? Då är Grythyttans cafeset eller matgrupper det perfekta valet. Matgrupperna finns med både runda, kvadratiska och rektangulära bord med allt från två till sex stolar.

Fräscha upp dina gamla Grythyttan stålmöbler med nya brädor

Något som gör att Grythyttans stålmöbler håller mycket längre än andra möbler är den gedigna designen i stål som behåller sin form och sitt “gung” i många, många år. Det här gör att du kanske har en A2 stol i trädgården som har stått där i flera decennier och börjar se lite sliten ut. Du behöver inte köpa en ny stol för det, med en praktisk träsats kan du fräscha upp din favoritstol på några minuter. I träsatsen ingår träbrädor och skruvar kan göra att din stol ser helt ny ut igen.

Grythyttans stålmöbler i olika material

Trädgårdsmöbler från Grythyttan har alltid en hållbar grund i stål som gör att möblerna håller riktigt länge. Förutom stål finns Grythyttans möbler i flera vackra naturmaterial och modernt laminat. Möblerna och möbelgrupperna finns i följande material:

  • Obehandlad teak
  • Oljad ek
  • Furu
  • Vitlackad ek
  • Stålbord med laminatskiva

Oavsett vilket material du väljer kan du hitta matchande möbler i samma material och färg så att du kan bygga en möbelgrupp som passar perfekt på just din uteplats eller trädgård. Och tack vare den gedigna designen kommer dina nya, tidlösa trädgårdsmöbler att hålla riktigt länge.