Konstrottingsoffor

Konstrotting soffa - ett väldigt tåligt material

Läs mer

Konstrotting soffa för din uteplats

Trädgårdsmöbler är en viktig produkt för varje trädgård, men om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna är rottingmöblerna något för dig! Trädgårdsmöbler i rotting är ett otroligt bra köp för din trädgård eftersom det är ett mycket hållbart material och otroligt bekvämt. Med andra ord, det bästa av två världar! 

Våra trädgårdsmöbler för utomhusbruk är perfekta för underhållning och håller garanterat länge, eftersom de slitstarka rottingmöblerna för alla väderförhållanden klarar ogynnsamma väderförhållanden. Vi erbjuder rottingmöbler i allt från ett mer intimt mindre utrymme, hörn modulsoffor, solstolar och dagbäddar. Allt du behöver för att kunna slappna av.

Konstrotting eller naturlig rotting

Du har förmodligen hört talas om både rotting och konstrotting, men är du medveten om att de inte är samma sak? Konstrotting betyder syntetiskt tillverkad plastfiber som är baserad på traditionell rotting, i princip är det ett plastalternativ som är utformat för att se likadant ut. 

Det finns några viktiga skillnader mellan rotting och konstrotting. Konstrotting tillåter inte någon möjlighet för vätskor att komma in i materialet och är mindre benägna att skadas av solen. Det är också mer miljövänligt än rotting, eftersom dess material är specialbehandlat så att det inte skadar miljön.

Konstrotting soffa - ett väldigt tåligt material

Möbler av rotting har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Och det är väldigt enkelt att förstå varför. Konstrotting är för många det mest självklara materialet för uteplatsen. Vad det beror på är framförallt kombinationen av bekvämlighet och stil, tillsammans med hållbarhet. 

Möbler i konstrotting har många fördelar gentemot andra material när det kommer till det svenska klimatet. Materialet är gjort av plast som under produktionen har smälts till trådar för att sedan flätas ihop till möbler. De trådar som tillverkas görs det i olika tjocklek, färg, och ibland även form. Oftast flätas konstrottingen för hand på aluminiumstommar för att skapa möbler.

Om du är ute efter utemöbler som inte kräver särskilt mycket underhåll, men samtidigt vill ha en avslappnande sommarstil på din uteplats, då är konstrotting definitivt något för dig. Se exempelvis snygga stolar och matchande solsängar här.

Konstrotting soffa - underhåll

Vi vill hjälpa dig att hålla dina möbler i toppskick från dag 1, så vi är här för att dela med oss av de bästa sätten att rengöra dem! En konstrotting soffa för utomhusbruk kan stå ute året runt. De tål temperaturförändringar och är varken känsliga för vind, nederbörd eller smuts. De är dessutom väldigt enkla att rengöra. 

Du kan använda en handdammsugare eller ett borstfäste för att ta bort löst damm och annan jord eller skräp. Om du vill ge dina trädgårdsmöbler en djupare rengöring fungerar en kombination av diskmedel och varmt vatten perfekt och kan appliceras direkt på dina rottingmöbler med en mjuk trasa. Torka försiktigt bort all smuts och skölj sedan av möblerna med en trädgårdsslang. Se till att du inte använder några rengöringsmedel. Vi rekommenderar också att du inte använder en högtryckstvätt för att rengöra dina trädgårdsmöbler, eftersom kraften blir för stark och kan leda till att dina möbler skadas.

Även om det går bra att ha sina möbler i konstrotting ute under hela året rekommenderar vi att du använder ett möbelskydd under tiden på året de inte används. Detta hjälper inte enbart att hålla möblerna rena och snygga, utan även förlänger deras livslängd.

Inred din uteplats med konstrotting soffa

Hos oss kommer du hitta ett stort utbud av utemöbler gjorda i konstrotting. Vårt sortiment består av möbler, accessoarer och utrustning från välkända leverantörer. Några av konstrottingmöblerna är väldigt naturtrogna medan andra har en modernare touch. 

Hulténs erbjuder ett stort sortiment av både matgrupper och soffgrupper i konstrotting och har även andra möbler för uteplats och trädgård som tillverkas i detta tåliga material.

Vårt stora utbud av utemöbler i konstrotting från några av de mest exklusiva leverantörerna innehåller bland annat:

  • Fåtöljer
  • Stolar 
  • Solstolar 
  • Bord
  • Pallar 
  • Soffbord

Dessutom hittar du otroligt mycket mer i vårt övriga utbud av utemöbler och accessoarer. Vi har allt du behöver för att göra din uteplats helt unik utefter din smak. Du kommer utan tvekan hitta allt som passar just dig och din inredning.

Möbler i konstrotting - både snygga och hållbara 

Konstrottingmöbler ser underbara ut och är samtidigt miljövänliga. Eftersom rotting är naturligt skadas fibern snabbare och kan ruttna av väderelementen. Naturlig rotting kommer att blekna och förstöras snabbare om den utsätts för solljus. Så, möbler av naturrotting passar bäst inomhus. 

Lyckligtvis finns det en perfekt ersättning med konstrotting som eliminerar de flesta problem som kan uppstå med naturlig rotting. Till skillnad från rotting kommer konstrotting inte påverkas lika mycket av vädret, och är mycket lättare att hålla fint och rent. Det ser precis ut som naturligt rotting och finns i en mängd olika naturliga färger, och är lättare att flytta runt. Det är helt enkelt en win-win situation med snygga utemöbler i konstrotting.

Konstrottingmöbler är omöjliga att blekna när de utsätts direkt för solljus, därför kan de anpassas till både inomhus och utomhus. Tack vare den långa hållbarheten och livslängd är konstrotting superpopulär för, trädgårdar eller uteplats. Det är det mest högkvalitativa rottingmaterialet och har en mycket lång livslängd, så du kommer att kunna njuta av de varma sommarnätterna i trädgården i många år framöver!

Köp din konstrotting soffa hos oss

Vill du njuta av nya utemöbler av högsta kvalitet utan att behöva hamna på en hög prislapp? Lägg till våra fantastiska möbler av konstrotting i din trädgård. Våra unika trädgårdsmöbler i konstrotting kommer garanterat se till att du får ett uterum som du är stolt över. Med våra uppsättningar av utemöbler kommer dina vänner, din familj och till och med dina grannar att bli avundsjuka på dina trädgårdsmöbler. 

Har du några frågor eller funderingar om våra produkter? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Du kan ringa oss på 046 25 02 52 eller skicka e-post till support@hultens.se. Din beställning kommer att skickas i en snabb leverans till din adress. Du är även varmt välkommen in till vår butik om du befinner dig i närheten av Staffanstorp.