Fåtöljer

När du vill kunna slappna av och sitta bekvämt på din uteplats är en eller flera utefåtöljer förmodligen något du bör fundera på att skaffa. En utefåtölj är ett extra skönt alternativ till de vanliga stolarna de flesta har på sin uteplats, ofta med sin egen sittdyna, så att du slipper köpa till det. Med en fåtölj utomhus kan du ha en härlig läshörna under trädet i trädgården eller en perfekt plats att dricka din kopp kaffe på morgonen på varma helgdagar under sommaren.

Hos Hulténs hittar du många utefåtöljer i både klassiska och mer moderna utföranden. Vi erbjuder modeller i flera olika material, från populära konstrotting till slitstarka aluminium och har även ett brett urval av färger att välja mellan. Skapa din egen lilla utomhuslounge i trädgården där du och dina vänner kan dricka drinkar eller komplettera ditt redan bekväma utemöbelset med en skön fåtölj för de där grillfesterna när hela familjen samlas hos dig.

Utefåtöljer i olika material

Eftersom du ska ha din fåtölj utomhus är det viktigt att välja det material som är bäst för just din situation. Står dina utemöbler under tak eller i en inglasad veranda kan du i princip välja vad du vill och inte tänka särskilt mycket på underhåll.

Om du däremot ska ställa din utefåtölj på en uteplats där den kan bli blöt eller om du inte har möjlighet att plocka in den under vintern är det viktigt att välja ett material som inte tar skada av nordiska väderförhållanden. Ett val som många föredrar är konstrotting. Utefåtöljer i konstrotting är tillverkade i plast men har en design som ser ut som rotting.

Fördelen med konstrotting över äkta rotting är att det förstnämnda materialet nästan sköter sig helt självt och tål mycket mer stryk från vädret än andra material. Har du en utefåtölj i konstrotting kan du bara plocka bort sittdynan och spola av med vatten lite då och då samt låta den stå ute under vintern, då helst med ett möbelskydd för att skydda mot snön.

Metall, plast och trä

Vi har även utefåtöljer i aluminium och plast, som även de är lätta att sköta. Metall är alltid ett snyggt val när man vill inreda modernt medan plast är förstahandsvalet för dig som aldrig vill behöva tänka på underhåll. Själva dynorna i utefåtöljerna måste självklart tas hand om och plockas in när det regnar, men förutom det är plastfåtöljer väldigt lättskötta val.

Du kanske har flera utemöbler i trä och vill matcha din nya utefåtölj med dessa? I vårt sortiment har vi flera modeller i vacker teak, både i klassisk design och mer moderna former, bl.a. med roterande säte och integrerad gungstols-funktion.

Underhåll av utefåtölj

Precis som med alla utemöbler är det viktigt att ta hand om din utefåtölj. Sköter du underhåll och förvaring på rätt sätt kommer din utemöbel att hålla väldigt mycket längre än du bara låter den stå ute i regn och snö året runt. Just vädret kan vara utemöblernas fiende nummer ett, om de inte skyddas på rätt sätt. Det är här våra praktiska möbelskydd är så bra att ha.

Med ett möbelskydd kan du lämna din fåtölj utomhus och slippa oroa dig över slitage och skador. Trä skyddet över din fåtölj och lägg sittdynan i en praktiskt dynbox, så kommer dina möbler att hålla längre och även behålla sin naturliga färg i flera år. Sköter du om dina utemöbler behöver inte heller köpa nya möbler lika ofta, vilket gör möbelskyddet till en smart investering som sparar dig pengar i längden.

Fåtöljer