Komplettera med

Specifikationer

Färg Vit
Material Stål
Bredd 110 cm
Djup 40 cm
Höjd 42 cm
Sitthöjd 42 cm
Sittdjup 40 cm
Lev.art nummer 10354

Specifikationer

Färg Vit
Material Stål
Bredd 110 cm
Djup 40 cm
Höjd 42 cm
Sitthöjd 42 cm
Sittdjup 40 cm
Lev.art nummer 10354

Beskrivning

Bänk 8 är en av Grythyttan Stålmöblers tidiga produkter som introducerades redan i början på 50-talet. Nu är bänk 8 åter i produktion med träslagen ek och teak med ett varmförzinkat stålstativ för en extra lång hållbarhet. Bänk 8 blir en perfekt sittbänk som är enkel att ställa till matbordet när gästerna blir fler. Bänken är även fin att ställa som solitär i trädgården.

 

Här visar vi Bänk 8 i vitlackerad ek från Grythyttan Stålmöbler.

Recensioner

Varumärke

GRYTHYTTAN MÖBLER, EN KLASSIKER

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag i rakt nedstigande led. Nuvarande VD Karl Lindqvists farfar Artur var smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930, och började sedan tillverkningen av en hel serie trädgårdsmöbler. Grythyttan Stålmöbler är företaget bakom den klassiska A2-stolen med sitt härliga gung. A2-fåtöljen har lagt grunden för stora delar av Grythyttan Stålmöblers sortiment av utemöbler.

 

TIDLÖSA TRÄDGÅRDSMÖBLER

Designspråket är starkt påverkat av den rådande tidens funktionalism. Genom åren har allehanda möbler såsom skolbänkar och campingbord tillverkats, men fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Form och funktion har alltid präglat Grythyttan Stålmöbler och företagets historia är starkt sammankopplad med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag håller de till i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap.

Nedan finner du klassiska Grythyttan utemöbler.

Frågor & Svar

Prishistorik

Lägsta pris för denna produkt de senaste 30 dagarna är: 5 040,00 kr