Beskrivning

Sittdyna A2 i blå dralon till A2 fåtölj som tillverkades mellan 1936-1963 från Grythyttan Stålmöbler. Har du en nyare stol ska du välja dynan som är 45 bred och den hittar du här.

Varumärke

GRYTHYTTAN MÖBLER, EN KLASSIKER

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag i rakt nedstigande led. Nuvarande VD Karl Lindqvists farfar Artur var smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930, och började sedan tillverkningen av en hel serie trädgårdsmöbler. Grythyttan Stålmöbler är företaget bakom den klassiska A2-stolen med sitt härliga gung. A2-fåtöljen har lagt grunden för stora delar av Grythyttan Stålmöblers sortiment av utemöbler.

 

TIDLÖSA TRÄDGÅRDSMÖBLER

Designspråket är starkt påverkat av den rådande tidens funktionalism. Genom åren har allehanda möbler såsom skolbänkar och campingbord tillverkats, men fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Form och funktion har alltid präglat Grythyttan Stålmöbler och företagets historia är starkt sammankopplad med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag håller de till i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap.

Nedan finner du klassiska Grythyttan utemöbler.

Prishistorik

Lägsta kampanjpris för denna produkt de senaste 30 dagarna innan aktuell kampanj är 901,00 kr

Egenskaper

Färg Blå
Leverantörens Artikelnummer 10555
Dynans tjocklek 4
Material Dralon
Bredd 50
Höjd 4