Turin – vackra utemöbler i teak

Turin är en modern, men samtidigt klassisk serie utemöbler i obehandlad teak från Brafab. Serien har något att erbjuda för de flesta ytor, stora som små. Här har man möjlighet att skapa en matgrupp för sin uteplats eller sin balkong utan att behöva kompromissa med vare sig design eller kvalité. Turin har något som passar de flesta med sin tidlösa design och flexibilitet med stora valmöjligheter. I serien finns även snygga inredningsdetaljer för att komplettera matgruppen, som till exempel serveringsbricka och hylla. I dessa bekväma och klassiska teakmöbler är det inte svårt att tänka sig att tillbringa många härliga timmar i gott sällskap eller varför inte lite skön och avkopplande egentid?

 

Matgrupp för både balkong och uteplats

I serien ingår fem olika bord; ett klaffbord (146x70), två fällbord (70x70 och 80), två matbord (80x140 och 100), en bänk, en 2-sitssoffa, en fällstol, en karmstol samt ett brickbord i två olika höjder. Utöver detta innehåller serien även en hylla och serveringsbricka som kompletterande element. Med de mindre fällborden och fällstolarna skapar man enkelt en trevlig liten grupp för balkongen. För de större ytorna är valmöjligheterna många. Välj mellan karmstol eller fällstol, runt eller rektangulärt, soffa eller bänk, för att skapa din egen och mer personliga matgrupp i vacker teak. Till detta kan man sedan enkelt och smidigt komplettera med hylla, brickbord eller serveringsbricka som blir som pricken över i:et och bildar en snygg och enhetlig känsla. Dekorera gärna matgruppen enligt eget tycke och smak för att skapa en mer personlig utemiljö på din balkong eller uteplats med hjälp av vackra prydnadskuddar, plädar eller fällar.

 

Materialet teak öppnar också upp för valet mellan att behålla den varma och inbjudande gyllenbruna tränyansen eller låta teaken åldras naturligt till den karaktäristiska och gråa färgen som utmärker träslaget.

 

Vacker teak för din utemiljö

Teak är ett vackert och tacksamt träslag för utemöbler som är hållbart över tid. Träslaget kräver lite mer kärlek och omtanke än till exempel ett material som aluminium, men ger tillbaka med sin hållbarhet och tålighet samt sitt vackra utseende. Det krävs att man rengör och underhåller möblerna regelbundet så att de behåller sitt goda skick och minimerar slitaget.

 

Man väljer själv om man vill behålla den gyllenbruna färgen eller låta möblerna anta den mer grå färgen som obehandlad teak får efter en tid. Vi rekommenderar att man använder teakolja av bra kvalité när man oljar in sina möbler. Inoljning förlänger träets livslängd och skickar även mot fukt och är vattenavvisande.

 

Vi rekommenderar alltid att man skyddar sina utemöbler från väder och vind med ett passande möbelskydd. Användningen av ett möbelskydd ger inte bara möblerna längre livslängd, men bidrar även till minskat behov av rengöring.