Utomhusmattor

Utomhusmattor som håller stilen och tåler vädret

Det är den här härliga tiden på året igen när vi kan sitta på det gröna gräset och njuta av en utomhuslunch med vänner och familj. Och vi vill hjälpa dig att göra alla dina picknick- och utomhusupplevelser så bekväma som möjligt med vårt utbud av utomhusmattor. Välj mellan olika färger och mönster för att lysa upp din middagsupplevelse utomhus.

 

Skapa en vacker stil på din uteplats med en utomhusmatta

Det varma sommarvädret erbjuder den bästa tiden att njuta av mat utomhus och vi har allt du behöver för att få ut det mesta av din matupplevelse utomhus. 

Vi har snygga prydnadskuddar för att lysa upp ditt utrymme och höjer komfortnivåen, lägg till våra fantastiska utomhusmattor i mixen för att skapa ett coolt och bekvämt område. Våra utomhusmattor finns i ett slitstarkt plastalternativ för en lättskött finish som du kan snabbt torka av och rensa.

Och medan du inte använder dina utemöbler kan du se till att du har våra möbelskydd för att säkerställa att alla dina vackra utemöbler och tillbehör skyddas mot tufft väder och håller i flera år.

 

Varumärken

Du hittar alltid ledande varumärken på Hulténs och det gäller även inom utomhusmattor. Handla från populära och etablerade producenter som bevarar den höga kvaliteten och säkerställer snygg design. 

I sortimentet för utomhusmattor hittar du varor från exempelvis:

  • Brafab
  • Pappelina 
  • Cane-Line
  • Artwood
  • Fatboy

Som alla är enormt populära och pålitliga varumärken och producenter.

 

Få mer ut av platsen utomhus 

Utomhusmattor är perfekta för att definiera ett "vardagsrum" i trädgården. Oavsett om du har en balkong, uteplats eller liten trädgård som du vill göra lite mer mysig är en utomhusmatta en enkel inredningsdetalj och ett utmärkt sätt att skapa en mittpunkt.

Tänk på det som att man tar vardagsrummet med ut - du kan dekorera din uteplats eller sittgrupp med utomhusmattor, kuddar, trädgårdslyktor och mer trädgårdstillbehör som verkligen hjälper till att skapa ett mysigt utrymme.

 

Hållbara material som håller i flera år 

Utomhusmattor tillverkas ofta av väderbeständigt material, såsom plastfolieband - ett syntetiskt material som är prisvärd, hållbart och lätt att rengöra. Det är handvävt för att bilda en resistent yta.

Det finns också naturliga material som jute som kan användas utomhus. Alternativt kan du välja en tvättbar matta, och du hittar ofta många mattor som både funkar för inomhus- och utomhusbruk.

För miljömedvetna är det definitivt värt att investera i en matta utan ​​miljöfarliga tungmetaller eller hälsofarliga mjukgörare. Till exempel använder Pappelina svenskt plastfolie till golvmattor för inomhus- och utomhusbruk, och de är också snygga.

 

Ta hand om dina textiler

Om inte en utomhusmatta är motståndskraftig mot mögel, måste utomhusmattor underhållas ordentligt för att stoppa uppbyggnaden av lera och mögel för att förlänga livslängden. Om du har möjlighet att förvara din matta inomhus eller i en vattentät behållare när den inte används förlängs livslängden.

Du bör alltid skaka av din utomhusmatta för att ta bort skräp, gräs eller smuts innan du tvättar den. Kontrollera skötselanvisningarna på din utomhusmatta innan du försöker rengöra den.

Lera är lättare att ta bort när det är torrt, så skaka eller borsta av det. Utomhusmattor kan också dammsugas men se till att de är torra och var noga med att skaka av det värsta av smutsen först. 

För mattor utomhus som kan tvättas kan man använda en blandning av diskmedel och varmt vatten för att försiktigt gnugga bort smuts och fläckar med en svamp eller en mjuk trasa. Tvätta försiktigt av mattan och häng ut den för att torka efteråt.

 

Hitta din nya utomhusmatta på Hulténs 

Kickstarta alla mysiga stunder ute i trädgården eller på balkongen med en helt ny utomhusmatta som sätter tonen för uteplatsens inredning. Du kan toppa av den mysiga stämningen med några matchande prydnadskuddar, lite utebelysning och ljuslyktor. Då har du skapat den perfekta platsen att koppla av. 

Ta en tit på sortimentet och hitta din utomhusmatta idag!

Utomhusmattor