Komplettera med

Specifikationer

Ingår i kollektion Grythyttan Klassiker serien Teak
Färg Brun
Material Teak
Bredd 41 cm
Längd 40 cm
Djup 50 cm
Höjd 80 cm
Sitthöjd 43 cm
Sittdjup 34 cm
Lev.art nummer 101312

Specifikationer

Ingår i kollektion Grythyttan Klassiker serien Teak
Färg Brun
Material Teak
Bredd 41 cm
Längd 40 cm
Djup 50 cm
Höjd 80 cm
Sitthöjd 43 cm
Sittdjup 34 cm
Lev.art nummer 101312

Beskrivning

Stol nr 1 med massiv fjäder stål från Grythyttan Stålmöbler.

 

Matstol med drag av den klassiska karmstol A2. Precis som sin storebror har Stol nr 1 massivt fjäderstål som gör att stolen behåller sitt gung år efter år.

Tidlös och stram. Denna funktionalistiska pärla, som ritades av Artur Lindqvist 1931, är sedan år 2000 åter i produktion. Tack vare sin nätthet och stilrena framtoning är Stol 1 både bildskön och lättplacerad. Stolen är stapelbar vilket gör den lätt att förvara.

 

 

  • Bredd: 41 cm
  • Djup: 49 cm
  • Höjd: 80 cm
  • Sitthöjd: 42 cm

Design: Artur Lindqvist

Material: Massivt fjäderstål

 

Recensioner

Varumärke

GRYTHYTTAN MÖBLER, EN KLASSIKER

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag i rakt nedstigande led. Nuvarande VD Karl Lindqvists farfar Artur var smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930, och började sedan tillverkningen av en hel serie trädgårdsmöbler. Grythyttan Stålmöbler är företaget bakom den klassiska A2-stolen med sitt härliga gung. A2-fåtöljen har lagt grunden för stora delar av Grythyttan Stålmöblers sortiment av utemöbler.

 

TIDLÖSA TRÄDGÅRDSMÖBLER

Designspråket är starkt påverkat av den rådande tidens funktionalism. Genom åren har allehanda möbler såsom skolbänkar och campingbord tillverkats, men fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Form och funktion har alltid präglat Grythyttan Stålmöbler och företagets historia är starkt sammankopplad med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag håller de till i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap.

Nedan finner du klassiska Grythyttan utemöbler.

Frågor & Svar

Prishistorik

Lägsta pris för denna produkt de senaste 30 dagarna är: 4 060,00 kr