Konstrottingmöbler

Konstrottingmöbler för uteplats och uterum

Utemöbler i konstrotting har varit populära ett tag. Konstrottingmöbler har många fördelar och passar vårt svenska klimat väldigt väl. Själva konstrottingen är en sorts plast som fabriken smälter ner till långa trådar och transporterar på rullar innan de flätas till utemöbler. 

Trådarna som fabrikerna tillverkar kan ha olika grovlek, färg och även form. Ett enkelt och roligt sätt att kunna skapa många olika och tåliga utemöbler på. Konstrottingen brukar sedan flätas av skickliga hantverkare för hand på stommar av aluminium eller behandlat stål.

 

Tåliga utemöbler i konstrotting

Utemöbler i konstrotting kan därför stå ute under större delen av året. De tål temperaturskillnader och är inte känsliga för regn, snö, vind eller smuts. Enklare rengöring av konstrottingmöbler sker genom att spola av trädgårdsmöblerna med en vattenslang. 

Även om konstrottingmöblerna tål att stå ute året runt så rekommenderar vi att man skyddar dem med ett möbelskydd för att öka deras livslängd. Här hittar du vackra möbler som exempelvis:

  • Soffgrupper
  • Fåtöljer
  • Pallar
  • Solstolar
  • Matbord
  • Karmstolar
  • Soffbord

 

Och så mycket mer. Du kommer utan tvekan att hitta möbler som passar dig och din inredning.

 

Både matgrupper och soffgrupper i konstrotting

Här nedan finner du ett stort sortiment av utemöbler i konstrotting från våra välkända leverantörer. Några av konstrottingmöblerna är väldigt naturtrogna medan andra har en modernare touch. 

Hulténs erbjuder ett stort sortiment av både matgrupper och soffgrupper i konstrotting och har även andra möbler för uteplats och trädgårds som tillverkas i detta tåliga material.

 

Snygga och hållbara möbler med konstrotting

Rottingmöbler har blivit mycket populära på sistone, och det är inte svårt att förstå varför. Många tycker att konstrottingmöbler är den bästa lösningen för uteplatsen. Detta beror främst på att det erbjuder hållbarhet, bekvämlighet och stil, allt samlat i ett robust paket. 

Om du är ute efter utemöbler som inte kräver särskilt mycket underhåll, men samtidigt vill ha en avslappnande sommarstil på din uteplats, då är konstrotting definitivt något för dig. Se exempelvis snygga stolar och matchande solsängar här.

 

Gör något bra för miljön med utemöbler i konstrotting 

Konstrottingmöbler ser underbara ut och är samtidigt miljövänliga. Eftersom rotting är naturligt skadas fibern snabbare och kan ruttna av väderelementen. Naturlig rotting kommer att blekna och förstöras snabbare om den utsätts för solljus. Så, möbler av naturrotting passar bäst inomhus. 

Lyckligtvis finns det en perfekt ersättning med konstrotting som eliminerar de flesta problem som kan uppstå med naturlig rotting. Till skillnad från rotting kommer konstrotting inte påverkas lika mycket av vädret, och är mycket lättare att hålla fint och rent. 

 

Njut av dina konstrottingmöbler i flera år

Konstrottingmöbler är omöjliga att blekna när de utsätts direkt för solljus, därför kan de anpassas till både inomhus och utomhus. Tack vare den långa hållbarheten och livslängd är konstrotting superpopulär för, trädgårdar eller uteplats.

Det ser precis ut som naturligt rotting och finns i en mängd olika naturliga färger, och är lättare att flytta runt. Det är helt enkelt en win-win situation med snygga utemöbler i konstrotting.

Konstrottingmöbler