Teakmöbler

Teakmöbler för uteplats och uterum

Med en utemöbel tillverkad i teak av god kvalité har du investerat i en trädgårdsmöbel för många år framöver. Utemöbler i teak på uteplatsen eller uterummet skapar ett varmt och ombonat intryck. Möblerna är tåliga och kräver egentligen inte speciellt mycket underhåll.

Teak utomhusmöbler är vackra, slitstarka och praktiska. Det kan utelämnas i vädret utan att bli vridna eller skeva. Och du kan vara säker på att dina högkvalitativa utemöbler i teak inte kommer att spricka (utanför normal kontroll), splittras eller vara ett hem för termiter! Med korrekt skötsel kommer teak att bibehålla sina attraktiva och hållbara egenskaper.

 

Hitta vackra utemöbler i teak till alla tillfällen

På Hulténs hittar du självfallet allt du behöver för att göra uteplatsen till den mysigaste delen av hemmet. Och om du älskar teak kan du med stor glädje upptäcka att du kan inreda hela uteplatsen med teakmöbler här. I det stora sortimentet hittar du bland annat möbler som:

  • Fåtöljer
  • Pallar
  • Matbord
  • Soffor
  • Soffbord
  • Bänkar
  • Fällbara stolar 

 

Och ett helt universum av vackra teakmöbler till alla tillfällen och behov. Allt du behöver sen är några behagliga dynor, några fina prydnadskuddar, mysiga utebelysning och sen har du den perfekta uteplatsen. 

 

Tåliga utemöbler i teak

I vårt stora sortiment av utemöbler finns alltid ett stort urval av just teakmöbler. Träslaget Teak är ett relativt hårt material men samtidigt lättarbetat. Teaken klassificeras i olika kategorier beroende var på stammen teaken kommer ifrån. Ju närmare kärnan ju finare och fetare är teaken. 

En av fördelarna med utemöbler i teak är att de inte behöver oljas in. Den innehåller redan mycket olja och kräver ingen extra olja för att undvika att ruttna. Däremot kan man med fördel olja teakmöblerna för göra den mer mättad och motståndskraftig mot fläckar om möblerna står skyddade i ett uterum eller under tak. 

Olja då möblerna med en teakolja av god kvalité, som du kan köpa här på Hulténs, och torka av överflödig olja direkt. Observera att när teakmöbler oljas in får de en gyllenbrun färg.

 

Förläng dina teakmöblers levnadstid 

Normal skötsel av teakmöbler är att tvätta av möblerna med vatten och grönsåpa regelbundet för att få bort fläckar och föroreningar från möblerna. 

På Hulténs rekommenderar vi att detta görs ca 3-5 gånger per säsong för att motverka att smuts och föroreningar får fäste. När teaken åldras får den en silvergrå patina om man inte väljer att olja möblerna. 

Skydda teakmöblerna med ett möbelskydd, iallafall under höst- och vintermånaderna så hålls teakmöblerna fria från föroreningar i luft och regn.

 

Från en vacker varm färg till snygga silvertoner

Nya möbler av teak har den vackra, bruna honungsfärgade nyansen som man känner igen och älskar. De kan ofta se ut att nästan vara polerade. Det polerade utseendet kommer från olja som förekommer naturligt i träet. 

Oljan på ytan avdunstar efter några dagar utomhus. Det är oljan under ytan som ger träets hållbarhet, men med tiden kommer teakmöbler att få en stilig silvergrå färg. 

Denna process tar ungefär 9 - 12 månader, beroende på mängden solljus och regn teakmöblerna utsätts för. Denna process påverkar inte på något sätt teakens integritet. 

 

Ett naturligt material som håller stil 

Teakens åldrade karaktär passar alla typer av utemiljöer, både när det har sin bruna färg men också med det gråa patina. Det är populärt bland många eftersom det är naturligt och praktiskt taget underhållsfritt.

Teak är ett naturligt material, vilket kan göra att små sprickor kan förekomma på olika delar av möblerna och sedan försvinna igen när väderförhållanden förändras. Sådana sprickor är normala, särskilt i tyngre delar som armar och ben. 

De påverkar dock inte livslängden eller hållbarheten hos dina utomhusmöbler i teak utan är bara ett tecken på det naturliga materialet som reagerar på det skiftande vädret. 

 

Köp möbler som håller i en evighet på Hulténs

Teakmöbler kan lämnas utomhus alla årets 12 månader, oavsett var du bor. Om du väljer att täcka dina teakmöbler under vintern ska du använd ett möbelskydd som låter träet andas. 

För att få patina kräver teak mycket lite eller inget underhåll, bara en årlig rengöring för att hålla den i toppskick. Det finns också teakrengöringsmedel som rengör och lyser träet för att behålla färgen.

Teakmöbler