Ta hand om dina Skovby möbler

Håll dina möbler i bra skick och öka livslängden genom att underhålla dessa på bästa sätt.

Lackerade ytor

För daglig rengöring torka ytan med en väl urvriden trasa i ljummet vatten, om nödvändigt tillsätt några droppar av diskmedel. Torka sedan av med en ren och torr trasa. Använd inte några rengöringsmedel med slipande effekt. Vi rekommenderar att alla typer av skador ska hanteras av en professionell möbelverkstad.

Läs mer >

Laminerade ytor

För daglig rengöring av laminerade ytor rekommenderar vi att torka av med väl urvriden trasa i ljummet vatten. Torka sedan av med en ren och torr trasa. Om ytan behöver en mer ordentlig rengöring gör det bra att tillsätta ett par droppar diskmedel i vattnet. Använd sedan en ren och fuktig trasa och därefter en trasa som är ren och torr. Använd inga rengöringsmedel med slipeffekt eller nylonsvampar, då dessa kan göra ytan matt eller repa laminaten.

Läs mer >

Oljebehandlade ytor

En oljebehandlad yta har fått en naturlig behandling som ger ett mer rustikt utseende. Oljebehandling framhäver de naturliga skillnaderna i träet. Oljan absorberas olika och torkar även in i olika takt. Detta är naturligt och balanseras ut med ytterligare oljebehandlingar, vilket innebär att det kan vara en god idé att behandla möbeln med olja innan användning.

Läs mer >

Såpbehandlade ytor

Såpabehandlade ytor har ofta genomgått en grundläggande såpbehandling på fabriken vid tillverkningen, men för att snabbt skapa en yta som stöter bort smuts och fukt rekommenderar vi att man behandlar produkten innan man börjar använda den.

Läs mer >