Skötselråd för konstrotting

Konstrotting är ett material som är nästintill underhållsfritt, men givetvis är det önskvärt att man rengör även konstrottingmöbler med jämna mellanrum och vid behov. Detta gör man enklast med en mjuk borste, milt rengöringsmedel och vatten.

Läs mer om skötsel av konstrottingmöbler >

Skötselråd teak

Teak är ett mycket tåligt träslag, vilket gör det lämpligt för utemöbler. Teakträ innehåller i sig självt olja, vilket gör att den inte är lika krävande när det kommer till behandling. Om möbeln står i starkt solljus rekommenderas att man olja in möbeln med teakolja för att underhålla och bevara träets kvalité. Detta gäller även om man vill behålla den gyllenbruna nyansen som träet har från början. Om teakträ inte behandlas kommer det med tiden att anta en silvergrå nyans istället.

Läs mer om skötsel av teakmöbler >

Skötselråd för Artwood möbler

Att sköta om sina möbler och utemöbler på rätt sätt förlänger livslängden på dem. Här kan du läsa mer om de olika materialen som används i Artwoods möbler och accessoarer samt hur du tar hand om dem på bästa sätt.

Mer information om skötsel av materialen >

Skötselråd för Skovby produkter

Vi rekommenderar att du sköter dina inomhusmöbler från Skovby på bästa sätt. Hur du gör detta beror på vilket material och behandling du valt på möblerna. Se skötselråden för de olika behandlingarna här.

Läs om de olika behandlingarna >