Teakmöbler

Populära filter Shopping Options
Minskande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-48 till 410

Sida
per sida
Minskande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-48 till 410

Sida
per sida
Minskande ordning

Teakmöbler för uteplats och uterum

Med en utemöbel tillverkad i teak av god kvalité har du investerat i en trädgårdsmöbel för många år framöver. Utemöbler i teak på uteplatsen eller uterummet skapar ett varmt och ombonat intryck. Möblerna är tåliga och kräver egentligen inte speciellt mycket underhåll.

Tåliga utemöbler i teak

I vårt stora sortiment av utemöbler finns alltid ett stort urval av just teakmöbler. Träslaget Teak är ett relativt hårt material men samtidigt lättarbetat. Teaken klassificeras i olika kategorier beroende var på stammen teaken kommer ifrån. Ju närmare kärnan ju finare och fetare är teaken. En av fördelarna med utemöbler i teak är att de inte behöver oljas in. Den innehåller redan mycket olja och kräver ingen extra olja för att undvika att ruttna. Däremot kan man med fördel olja teakmöblerna för göra den mer mättad och motståndskraftig mot fläckar om möblerna står skyddade i ett uterum eller under tak. Olja då möblerna med en teakolja av god kvalité och torka av överflödig olja direkt. Observera att när teakmöbler oljas in får de en gyllenbrun färg.

Normal skötsel av teakmöbler är att tvätta av möblerna med vatten och grönsåpa regelbundet för att få bort fläckar och föroreningar från möblerna. På Hulténs rekommenderar vi att detta görs ca 3-5 gånger per säsong för att motverka att smuts och föroreningar får fäste. När teaken åldras får den en silvergrå patina om man inte väljer att olja möblerna. Skydda teakmöblerna med ett möbelskydd, iallafall under höst- och vintermånaderna så hålls teakmöblerna fria från föroreningar i luft och regn.

Copyright © 2020 Hulténs i Sverige AB • Meteorvägen 4 • 245 34 Staffanstorp • Tel: 046-250 252 • E-post: support@hultens.se. All rights reserved.