Dags att plocka fram utemöblerna

Äntligen har våren kommit och det är hög tid att plocka fram utemöblerna ur sin vinterdvala. Här kommer lite tips och råd på hur du gör dina utemöbler redo för ännu en säsong.

Rengör

Använd en fuktig trasa och helt vanlig såpa när du rengör utemöbler. Om du har en teakmöbel rengör du den med fördel med en trärengöring och om möblen är riktigt smutsig finns det även en trärengöring för grov smuts som satt sig under årets gång. Hittar du fläckar även på dynorna kan du använda dig utav textilrengöring.

Till underhållsprodukter

Behandla

Behandla möblen med rätt produkter för att få den fräsch inför våren. Har du en möbel i teak kan du med fördel slipa den med fint sandpapper och sedan pensla den med teakolja. Impregnera sedan ytan när den torkat med en träimpregnering för att undvika märken och vattenringar. På plastmöbler och nonwood använder du med fördel ett nanospray. Impregnera även dynor med textilimpregnering för ge dem lite extra skydd under årets varma dagar.

Skydda

Skydda dina utemöbler och parasoll mot alla väder genom att investera i ett ordentligt möbelskydd. Vi har massor av storlekar som passar just ditt möblemang.

Till möbelskydden