Komplettera med

Specifikationer

Färg Brun; Grön
Material Ek
Bredd 61 cm
Höjd 86 cm
Lev.art nummer 10115

Specifikationer

Färg Brun; Grön
Material Ek
Bredd 61 cm
Höjd 86 cm
Lev.art nummer 10115

Beskrivning

Fåtölj A2 med massivt fjäderstål från Grythyttan Stålmöbler.

Trotjänaren och kanske det som mest förknippas med Grythyttan Stålmöbler. Designades 1930 av Artur Lindqvist. A2 stolen har funnits i bersåer, på utomhusserveringar och i trädgårdar sedan dess. Stativet i massivt fjäderstål ger lång livslängd och den rogivande, välkända svikten.

Stolen är trots sina karmar stapelbar och går att vinterförvara praktiskt.

Recensioner

Varumärke

GRYTHYTTAN MÖBLER, EN KLASSIKER

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag i rakt nedstigande led. Nuvarande VD Karl Lindqvists farfar Artur var smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930, och började sedan tillverkningen av en hel serie trädgårdsmöbler. Grythyttan Stålmöbler är företaget bakom den klassiska A2-stolen med sitt härliga gung. A2-fåtöljen har lagt grunden för stora delar av Grythyttan Stålmöblers sortiment av utemöbler.

 

TIDLÖSA TRÄDGÅRDSMÖBLER

Designspråket är starkt påverkat av den rådande tidens funktionalism. Genom åren har allehanda möbler såsom skolbänkar och campingbord tillverkats, men fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Form och funktion har alltid präglat Grythyttan Stålmöbler och företagets historia är starkt sammankopplad med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag håller de till i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap.

Nedan finner du klassiska Grythyttan utemöbler.

Frågor & Svar

Prishistorik

Lägsta pris för denna produkt de senaste 30 dagarna är: 4 590,00 kr