Grythyttan Stålmöbler

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag som har tillverkat kvalitetsmöbler i flera år. En av deras mest omtyckta möbler är A2 stolen. Upptäck Grythyttan Stålmöbler hos Hulténs.
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-48 till 145

Sida
per sida
Minskande ordning
Visa som Rutnät Lista

Produkter 1-48 till 145

Sida
per sida
Minskande ordning
Grythyttan Stålmöbler

GRYTHYTTAN MÖBLER, EN KLASSIKER

Grythyttan Stålmöbler tillverkar klassiska möbler med ett extremt tåligt material som håller länge. Företaget är kanske mest kända för A2 stolen, med sitt härliga gung. Vi på Hulténs erbjuder ett komplett sortiment av utemöbler från Grythyttan Stålmöber. Här kan du hitta matgrupper och soffgrupper i furu, teak och ek i olika utföranden. Förutom snygga matgrupper med stolar och matbord erbjuder vi även bänkar, pallar och soffor. Grythyttan Stålmöbler har många trädgårdsmöbler som är egenutvecklade men har även tagit fram utemöbler med hjälp av några av Sveriges mest framgångsrika möbeldesigners, däribland Nisse Strinning, Carl Hörvik och Rune Monö. Utemöblerna förknippas med hög kvalitet och möblerna fungerar på altanen därhemma men även för kontor och offentlig miljö. I Grythyttan Stålmöblers sortiment ingår populära kollektioner som High-Tech, Bryggeriserien, Klassikerserien och mycket mer. I det utvalda sortimentet finns även stolsdynor och bänkdynor av sunbrella-tyg i hög kvalitet. Samtliga utemöbler i Grythyttan Stålmöblers sortiment är gjorda med en stomme av väldigt slitstarkt stål. Stålet används ofta vid tillverkning av trädgårdsmöbler då det är ett material som tål vädrets påfrestningar året runt. Grythyttan Stålmöbler kombinerar stål med vackra träslag som teak, ek, furu.

TIDLÖSA TRÄDGÅRDSMÖBLER

Grythyttan Stålmöbler är ett familjeföretag i rakt nedstigande led. Nuvarande VD Karl Lindqvists farfar Artur var smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930, och började sedan tillverkningen av en hel serie trädgårdsmöbler. Designspråket är starkt påverkat av den rådande tidens funktionalism. Genom åren har allehanda möbler såsom skolbänkar och campingbord tillverkats, men fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Form och funktion har alltid präglat Grythyttan Stålmöbler och företagets historia är starkt sammankopplad med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag håller företaget till i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Upptäck Grythyttan Stålmöbler hos Hulténs. Skulle du vara intresserad av andra trädgårdsmöbler så besök gärna kategorin Utemöbler.

UTEMÖBLER FÖR GENERATIONER

När du köper möbler från Grythyttan Stålmöbler kan du förvänta dig klassiska utemöbler av mycket hög kvalitet och noga utvalt material som klarar det nordiska klimatet utmärkt och håller i generationer, ibland räcker det bara att byta träsatser till dina möbler så håller de sig snygga i många är framöver. I Hulténs stora sortiment av utemöbler och trädgårdsmöbler finner du som kund ett brett urval av kvalitetsmöbler, både för inomhus- och utomhusbruk. För att dina trädgårdsmöbler ska hålla sig i bra skick år efter år så rekommenderar vi att du tar hand om dem. Hos Hulténs hittar du ett stort utbud av möbelvårdsprodukter. Här kan du hitta bl.a. teakolja, möbeltvätt, textilimpregnering och andra produkter för att underhålla utemöbler . Hos oss kan du även hitta möbelskydd i olika storlekar. Vi erbjuder ett stort sortiment av möbelöverdrag till matgrupper, soffgrupper, hörnsoffor, bord, stolar, däckstolar och många fler. Vi rekommenderar att rengöra möbler från Grythyttan Stålmöbler ungefär en gång om året eftersom de kan samla till sig damm eller smutsats ner av regn eller dylikt. I övrigt klarar sig Grythyttan Stålmöbler väldigt bra i utomhusklimat. Har du möbler från Grythyttan Stålmöbler sen tidigare kan det vara trevligt att fräscha upp möblerna med nya, bekväma dynor i olika färger. Även dessa dynorna finner du i vårt sortiment i kategorin Grythyttan Stålmöbler dynor.

Copyright © 2020 Hulténs i Sverige AB • Meteorvägen 4 • 245 34 Staffanstorp • Tel: 046-250 252 • E-post: support@hultens.se. All rights reserved.